Iskalnik:
tepeh
blank blank blank
blank
tepeh
- Ponudba klimatskih naprav
- Nakup na obroke
- Zakaj klimatizirati
- Kako deluje klima naprava
- Prednosti inverter tehnologije
- Vzdrževalni servis klima naprave
- Mnenje strokovnjakov -Servis DA ali NE
blank
blank blank blank
Zakaj klimatizirati

ZAKAJ KLIMATIZIRATI PROSTORE

Termično udobje ima za človeka zelo velik pomen.

Odvisno je od:
-temperature zraka,
-premikanja zraka,
-vlažnosti zraka.


Idealna temperatura v bivalnih in pisarniških prostorih se giblje okrog 20°C, v proizvodnih prostorih pa okrog 18°C. Zaradi slabega zraka in vročine se splošna storilnost zmanjša za ca 30%, produktivnost se pri 24°C zmanjša že za 10%, nevarnost nesreč pri delu pa se poveča za ca 23%. Tako kot je za doseganje idealnih termičnih pogojev pozimi neobhodno gretje prostorov , postaja poleti neobhodno hlajenje. Vsako odstopanje od idelanih termičnih pogojev pomeni poslabšanje termičnega udobja, kar vpliva na splošno telesno počutje in zmanjšanje telesnih in psihičnih sposobnosti. Posebno je termično udobje pomembno za pisarniške delavce, delavce v proizvodnji, šolarje in dijake, bolnike in starejše ljudi.

Dober dan se po jutru vidi in vsi vemo, da se dan ne začne dobro, če nismo dobro spali. Ker spimo v pregretih prostorih, se zjutraj zbudimo utrujeni in nejevoljni in največkrat se utrujenost zaradi vročine vleče čez cel dan, tako v službi, kot doma. Človeško telo se proti vročini bori z znojenjem, razmerje znojenja je odvisno od vlažnosti okolja. Če je atmosfera vlažna se znojenje upočasni in zmanjša se naravni učinek hlajenja. Ravnovesje se lahko zopet vzpostavi, le ko okolica vsrka zadostne količine vlage in toplote.

Tehnološki napredek je omogočil razvoj posebnih sredstev in klimatskih naprav, ki absorbirajo toploto in vlago, tako da termično udobje več ni nedosegljiva želja. Klimatske naprave postajajo nepogrešljiv del vsakega prostora, ravno zaradi želje po napredku in doseganju vedno boljših življenskih pogojev in rezultatov. Klimatske naprave so osnovni del opreme prostorov v krajih z dolgimi in vročimi poletnimi sezonami in milimi zimami.Nujna je njihova uporaba v prostorih, kjer se zbira veliko ljudi in v prostorih z opremo, ki lahko obratuje le pod idealnimi termičnimi pogoji (računalniški centri, laboratoriji, operacijske sobe). Marsikateri prostor se lahko greje in hladi le s klimatsko napravo, kar pomeni enostavno upravljanje in velik prihranek.

tepeh
Copyright 2019 © tepeh.si RoLAN Hiška